ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ίσως, η Εφεύρεση του Αιώνα. Με μικρό κόστος τροφοδοτεί το σπίτι σας με δωρεάν ρεύμα

 

Ίσως, η Εφεύρεση του Αιώνα. Με μικρό κόστος τροφοδοτεί το σπίτι σας με δωρεάν ρεύμα

7288
 
0

Η Εφεύρεση του Αιώνα. Με Κόστος όσο ένα iPhone Τροφοδοτεί το σπίτι σας με Δωρεάν Ρεύμα

Το ενεργειακό πρόβλημα είναι από τα πιο σημαντικά που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, ειδικά αφού οι κυριότερες πηγές ενέργειας που έχουμε επιβαρύνουν πολύ τον πλανήτη. Δύο αδέρφια από την Ινδία όμως, οι Arun και Anoop George, προσπάθησαν να το αλλάξουν αυτό, αναπτύσσοντας μία λύση που λένε πως δεν θα επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον.

Η εταιρία που ίδρυσαν με όνομα “Avant Garde Innovations”, δημιούργησε μία τουρμπίνα που μπορεί να παράγει αρκετό ρεύμα για να τροφοδοτεί ένα σπίτι τουλάχιστον για τα επόμενα 20 χρόνια από την εγκατάστασή της, σχεδόν για μία ολόκληρη ζωή. Το μέγεθός της είναι αρκετά συμπαθητικό και θα μπορούσε να συγκριθεί με έναν ανεμιστήρα οροφής. Μπορεί να παράγει 5kWh/kW τη μέρα και το κόστος τους είναι περίπου όσο ένα iphone, αναλόγως και με τις ανάγκες του κάθε σπιτιού: το 2016 ήταν στα 750 δολάρια. (διαβάστε επίσης: Γιατί η Τεχνολογία του Iphone Δεν Είναι Γήινη (sci-fi)

Στόχος τους είναι να εξαλείψουν την ενεργειακή κρίση και να γίνουν όλο και περισσότερα νοικοκυριά ανεξάρτητα. Έτσι, πιστεύουν ότι το περιβάλλον θα γίνει πιο καθαρό και θα μπορέσει να ανθίσει μια νέα κοινωνική δομή.

Για την εταιρία αυτή, είναι μία τεράστια ευκαιρία. Η Ινδία είναι 6η παγκοσμίως στην κατανάλωση ενέργειας και τα έξοδα για την διατήρηση του δικτύου της είναι πάρα πολλά, ειδικά για απομακρυσμένα χωριά. Σε αυτές τις περιπτώσεις πιστεύουν πως η εταιρία τους μπορεί να προσφέρει μία πολύ καλή εναλλακτική. Το επαναστατικό προϊόν τους έχει επίσης κερδίσει μία θέση στις 20 καλύτερες Εφευρέσεις Καθαρής Τεχνολογίας στην Ινδία. Στο https://avantgarde.energy/ μπορείτε να μάθετε περισσότερα, στα αγγλικά. Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί με τίτλο The Quint: Two Brothers on a Mission to Make Wind Energy Cheaper:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια