ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Παιχνίδια» με τον βασιλιά του Αμβρακικού, το ρινοδέλφινο – ΦΩΤΟ

Παιχνίδια» με τον βασιλιά του Αμβρακικού, το ρινοδέλφινο – ΦΩΤΟ

 

 

News RoomNews RoomNews Room11 Νοεμβρίου 20200
Ο χορός των δελφινιών γύρω από τα καΐκια

Αύγουστος 2020 και μετά από πολλές αναβολές, λόγω εργασίας, καταφέραμε επιτέλους να πραγματοποιήσουμε το ταξίδι μας στον Αμβρακικό.

Ήταν μια ηλιόλουστη Κυριακή, η πρώτη του Σεπτεμβρίου και όλα έδειχναν πως θα ακολουθούσε ένα καταπληκτικό πεντάωρο.

Με όρεξη και απίστευτη διάθεση επιβιβαστήκαμε στα καΐκια για την κρουαζιέρα και αφεθήκαμε στα χέρια και τις ικανότητες του Γιάννη Γιοβανου (Amvrakikos Cruises) και του επιτελείου του να μας ξεναγήσει προσφέροντάς μας μια μοναδική περιβαλλοντική εμπειρία.

Αφήνοντας πίσω μας το λιμάνι της Πρέβεζας ξεκινήσαμε το ταξίδι στο Εθνικό Πάρκο του Αμβρακικού έτοιμοι να ανακαλύψουμε το οικοσύστημα και φυσικά με μεγάλη αγωνία για το εάν θα συναντούσαμε τον βασιλιά του κόλπου, το ρινοδέλφινο (περίπου 150 ζουν στα νερά του κόλπου).

Η αλήθεια είναι ότι «από μέσα» ανακαλύπτεις πράγματα που δεν γνώριζες ή γνώριζες αλλά δεν τα είχες δει ποτέ.

Η ζωή στον Αμβρακικό πλούσια και ο χρόνος άπλετος για να αποτυπωθούν εικόνες μοναδικές (σε νεότερες αναρτήσεις θα ξεδιπλώσουμε φωτογραφικά τον πλούτο του κόλπου).

Μια από αυτές τις εικόνες ήταν και των δελφινιών.

Και φυσικά τα πανέμορφα θηλαστικά δεν μας απογοήτευσαν.

Στο βάθος διακρίναμε… κίνηση και τα καΐκια κατευθύνθηκαν προς το σημείο.

Χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά για να εμφανιστούν περίπου δέκα ρινοδέλφινα δεξιά και αριστερά από τα καϊκιά και να λάβουν την θέση τους μπροστά από αυτά, σε ένα παιχνίδι με τη θάλασσα αλλά και με όλους εμάς που τα παρακολουθούσαμε.

Και όσο τα χειροκροτήματα, οι φωνές αλλά και η μουσική από τα σκάφη δυνάμωναν, τόσο τα ρινοδέλφινια έδειχναν χαρούμενα και μας αντάμειβαν με φιγούρες και παιχνίδια.

Και κάθε τόσο γύριζαν και μας κοιτούσαν, εάν ήμασταν ακόμα εκεί και συνέχιζαν τον χορό τους άλλοτε μέσα στο νερό και άλλοτε στην επιφάνεια της θάλασσας.

Εικόνες μαγικές, ζηλευτές, που σίγουρα θέλεις να τις ξαναζήσεις:

Φωτό MAGICFOCUS.GR

 https://www.prevezanews.gr/allnews/ipiros/preveza/38445-paichnidia-me-ton-v

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια