ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΓΕΝΟΙΤΟ

 ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΓΕΝΟΙΤΟ

καλησπέρα φίλοι και φίλες του ορφικού κύκλου είμαι ο Θεμιστοκλής θεσσαλός και σήμερα θα σας πω τι σημαίνει η λέξη γένοιτο.
Σιγουρά όλοι έχουμε ακούσει και διαβάσει αυτήν την λέξη μα λίγοι γνωρίζουν τη σημασία της και την χρησιμότητα της .
Όταν οι προγονοί μας θέλανε να σχολιάσουνε θετικά την πραγματοποίηση μιας ευχής έλεγαν γένοιτο και εννοούσαν μακάρι να γίνει.
Υπάρχει και το αντίθετο της δηλαδή όταν απευχόμαστε να μην γίνει κάτι λέμε… ο μη γένοιτο, έτσι ευχόμαστε να μη συμβεί το δυσάρεστο.
Σήμερα δυστυχώς αυτήν η πανέμορφη ελληνική μας λέξη έχει περάσει στην αφάνεια από πόλους Έλληνες οι οποίοι είτε την γνωρίζουν αλλά την αγνοούν και δεν την χρησιμοποιούν η δεν την γνωρίζουν καθόλου.
Την θέση της από την έλευση του χριστιανισμού και μετά την πηρέ η λέξη αμήν η οποία δεν είναι καν ελληνική. Αν ο καθένας από εσάς ερευνήσει την ετυμολογία της λέξεως αυτής θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για μία μεταφορά της εβραϊκής λέξης αμέν.
Η λέξη Αμήν προέρχεται από το εβραϊκό ρήμα εμάν που σημαίνει «είμαι όσιος, αξιόπιστος». Μέσω τής Καινής χριστιανικής Διαθήκης πέρασε ως στερεότυπο επιφώνημα σε όλες τις γλώσσες. Έτσι την χρησιμοποιούν όλοι κατά την ολοκλήρωση των προσευχών, των δοξολογιών ή των ύμνων.
Χωρίς να θέλω να θίξω τα πιστεύω του κάθε ενός ατομικά πρέπει ξανά σιγά σιγά να ξαναχρησιμοποιούμε τις αρχαίες μας ελληνικές λέξεις σωστά και καθώς θα ερευνούμε την ετυμολογία τους θα καθαρίζει μέσα στον νου μάς ποιοι πραγματικά είμαστε και ποια είναι η συμβολή της πανάρχαιας και πολύτιμης ελληνικής μας γλώσσας σε ολόκληρο τον πλανήτη διότι από αυτήν έχουν δανειστεί όλες οι άλλες γλώσσες, λέξεις και έννοιες και όχι το αντίθετο όπως θέλουν να μας το περάσουν.
Να ερευνάτε και να ψάχνετε τα πάντα φίλοι μου, διότι όπως μας λέγει και ο φιλόσοφος της καρδίας μας Σωκράτης O ΔΕ ΑΝΕΞΕΤΑΣΤΟΣ ΒΙΟΣ ΟΥ ΒΙΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩ, Δηλαδή Μια ζωή όπου δεν εξετάζεται το σωστό ή το λάθος, δεν αξίζει να τη ζει κανείς.
Να είστε όλοι και όλες καλά με υγειά ψυχική και σωματική
Στηρίξτε την προσπάθεια του ορφικού κύκλου
Η ΟΔΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ Ο ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΤΟΜΟΣ...που θα μας οδηγήσει στην κατασκευή της ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο την σύντομη παρουσίαση του βιβλίου
σας ευχαριστώ από ψυχής...
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΣ
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια