ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

'' Τα παιδιά είναι το μέλλον μας ''

 '' Τα παιδιά είναι το μέλλον μας ''



Όλα  τα παιδιά έχουν δικαίωμα να ζήσουν σε έναν όμορφο κόσμο, απαλλαγμένο από τη φτώχεια, τη σωματική και ψυχική βία ,την παιδική πορνεία, την καταπίεση παντός φύσεως, καθώς και την παιδική παράνομη εργασία . "

Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο δίκαιο, ανθρώπινο και προστατευτικό, να ονειρεύονται και να χαμογελούν, να περνούν χρόνο με τους γονείς τους, να έχουν δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και στο παιχνίδι, στη ζωή και στην ίδια τους την ύπαρξη !!

Έχουν ανάγκη να νιώσουν την οικογενειακή θαλπωρή ενός σπιτικού, τη δωρεάν πρόσβασή τους στη γνώση και την μόρφωση. 
Ζούμε περίεργες και δύσκολες στιγμές .Στιγμές όμως που βγάζουνε μια αλήθεια και ξεσκεπάζουν πρόσωπα και καταστάσεις .
Ερχόμαστε αντιμέτωποι με την σκληρή αλήθεια .
Όλοι γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε  ότι τα παιδιά είναι η συνέχεια μας, αλλά είναι και οι κριτές μας.

Το περιβάλλον όπου ζει ένα παιδί, μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του και την ιδιοσυγκρασία του.  

Δυστυχώς ακόμα και σήμερα τα πράγματα φαντάζουν εξωπραγματικά με αυτά που βιώνουμε και ακούμε καθημερινά από τα συστημικά ΜΜΕ σε κοινωνίες όπως η Ελλάς της οποίας οι πολίτες της θεωρούνται ευρωπαίοι πολίτες. Δεν μπορείς να μιλάς για πετυχημένη κοινωνία ή για πολιτισμό όταν υπάρχουν  παιδιά που  καταπιέζονται και  κακοποιούνται με δεδομένη ακόμα και την παράνομη παιδική εργασία  και φυσικά να βιώνουν στο πετσί τους την εκμετάλλευση σε πάρα πολλούς τομείς στη χώρα μας και στερούνται το δικαίωμα στην παιδεία στη στέγαση, ακόμα και την υποτυπώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Εκεί  όλοι πρέπει να σταθούμε, είναι το μέλλον. Και το μέλλον δεν είναι μόνο αυτό που καλούμαστε να συμβάλουμε στο να διαμορφωθεί, το μέλλον είναι τα παιδιά μας. Αυτά είναι και σε αυτά ανήκει και όλοι πρέπει να διδαχθούμε απ΄ τη σαθρή, ανήθικη, χωρίς κανένα φραγμό και έλεος κοινωνία, που βλέπουμε να ανοίγεται διάπλατα μπροστά μας και να διαμορφώσουμε υγιείς πνευματικά ανθρώπους 

Είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας.

Τα παιδιά μας αποτελούν το ανοιχτό παράθυρο για το μέλλον και είναι η πνοή αισιοδοξίας για μια ευτυχισμένη κοινωνία !!Όσο υπάρχουν παιδιά υπάρχει ελπίδα. Και τα παιδιά μας είναι αυτά που μας δίνουν κουράγιο και δύναμη για να συνεχίζουμε ακάθεκτοι…

Για αυτό η μεγαλύτερη και η πιο επικερδής επένδυση της χώρας και της ανθρωπότητας, είναι το μέλλον των παιδιών μας. Το μέλλον που χτίζεται από εμάς για τα παιδιά μας, τα οποία με τη σειρά τους και με τα εφόδια που τους παραχωρήσαμε, θα χτίσουν ένα μέλλον για τις επόμενες γενιές παιδιών. Για να χτιστεί αυτό το μέλλον πρέπει η πολιτεία να διαθέσει κεφάλαια ώστε να δημιουργηθεί η υλικοτεχνική δομή για την άριστη και πλήρη παιδεία των Ελληνόπουλων.

Μια σοβαρή πολιτεία που ενδιαφέρεται για τους αυριανούς της πολίτες θεωρεί την παιδεία ως το κρισιμότερο και πιο νευραλγικό τομέα της κοινωνίας.Όλα  αρχίζουν με την παιδεία που αποτελεί τα θεμέλια και τον βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μας.

Επειδή η ζωή  είναι μια ατελείωτη διαδρομή και ο καθένας από μας αποτελεί ένα κομμάτι απ’ το δρόμο της οφείλουμε να στρώσουμε όμορφα αυτά τα θεμέλια και αυτόν τον δρόμο ,για να συνεχιστεί ομαλά και στο μέλλον.

Είναι μια καλή αφορμή για όλους μας να προβληματιστούμε για το αν και κατά πόσο προστατεύονται τα ίδια τα παιδιά αλλά και τα δικαιώματα τους και επιπλέον να αφυπνιστούμε και να λάβουμε άμεση πρωτοβουλία και δράση για λογαριασμό τους. Στοχεύοντας λίγο περισσότερο στα παραπάνω, θα έρθουμε αντιμέτωποι με άρρηκτες και αυτονόητες αξίες. 

Επείγει όλοι μας να κάνουμε την αυτοκριτική μας και την ανάληψη των ευθυνών μας, αποτελούμε κομμάτι της κοινωνίας και επιμεριζόμαστε μερίδιο στα κακώς κείμενα που επικρατούν αναλαμβάνοντας δραστική στάση σε ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους!!   Χρέος μας είναι, να οριοθετήσουμε αρχές και αξίες και ένα πρόσφορο έδαφος για την ομαλή ένταξή τους σε μια κοινωνία αντάξια των δυνατοτήτων τους με σεβασμό και αξιοπρέπεια στα δικαιώματά τους. Έτσι θα έχουμε δημιουργήσει υγιείς και συγκροτημένους νέους χωρίς κατάλοιπα και ανασφάλειες, που θα είναι σε θέση να αναλάβουν τη σκυτάλη και να συνεχίζουν τη ρότα της εξέλιξης.



ΠΗΓΗ ΚΑΡΑΒΕNΤΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

   ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια